Шведський стіл та "дабл-меню": як харчуються діти в київських школах?

Київським школярам пропонують мультипрофільне меню з можливістю обирати страви. Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський на Європейському регіональному Саміті шкільного харчування.

За словами Валентина Мондриївського, система харчування в київських школах проходила 3 етапи трансформації:

  • формування стандартів;
  • обрання форми харчування;
  • поширення кращих практик серед усіх навчальних закладів.
Шведський стіл та "дабл-меню": як харчуються діти в київських школах?

За останні роки було запроваджено багато змін, щоб харчування дітей було максимально якісним та відповідало європейським стандартам:

«Сьогодні у столиці харчування організовують п’ять комунальних підприємств і три приватні компанії, а ще три заклади харчують дітей самостійно, маючи кухарів у штаті закладу. Майже 50% шкіл мають шведський стіл, 40% – «дабл-меню», тобто дві страви на вибір. Ми змінили уявлення про обід у шкільній їдальні і дали дитині вибирати їжу на власний смак», — повідомив заступник голови КМДА.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Також на думку заступника голови КМДА, мультипрофільне меню — це те, чим варто пишатися і що необхідно сучасній системі шкільного харчування:

«Ця реформа найперше про дитину і для дитини, а точніше – для 244 тисяч учнів Києва, які щодня приходять до шкільних класів і їдалень. Адже там регулярно харчується понад 60% учнів», – розповів Валентин Мондриївський.

Раніше ми повідомляли про те, що: рф завдала по Києву комбінований ракетно-дроновий удар: що наразі відомо.