Планували кривавий теракт в багатолюдному районі Києва: СБУ затримали 20-річну агентку російського гру, – ФОТО

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали агентів ГРУ РФ, які мали активувати вибухівку у Києві. Метою росіян була максимальна кількість загиблих серед цивільного населення.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Для вчинення теракту розвідка рф завербувала 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала "легких" заробітків у Телеграм-каналах. Вона залучила свого 26-річного співмешканця.

Завербована 20-річна мешканка Запоріжжя, відповідно до ворожих вказівок використала два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор з пластидом, що мала дістати із замаскованого схрону. Його геолокацію окупанти планували «скинути» дівчині напередодні теракту.

Затримали двох осіб, які планувати теракт в Києві

Перед терактом в Києві пара мала виконати "контрольне" завдання російської спецслужби, а саме підпалити БМП в районі Запоріжжя. Щоб запобігти злочину контррозвідники СБУ затримали обох зрадників «на гарячому», коли вони намагалися підпалити бойову машину піхоти (БМП), яка виконувала завдання на південному фронті.

Нагадаємо, ми раніше писали, що співробітники Служби безпеки України та Поліції Києва затримали у столиці 16-річного юнака, який на замовлення росіян підпалював автівки ЗСУ. На школяра росіяни вийшли, коли той шукав "швидких грошей" в інтернеті.