Відключення електрики будуть навіть без обстрілів: навантаження на систему завелике, - ВІДЕО

Відключати електроенергію в Україні будуть, навіть не зважаючи на те, чи продовжуватимуться обстріли критичної інфраструктури.

Про це в ефірі каналу "Київ24" повідомила директор з адвокації в енергетичному секторі організації "Міжнародний центр української перемоги" Вікторія Войціцька.

"Розв’язання питання теплопостачання і забезпечення теплом домівок може зняти ту напругу, або додаткове навантаження, яке несе наша енергосистема через те, що люди починають просто вмикати купу електричних приладів. Тому питання в тому, коли почнеться опалювальний сезон", - зазначила вона.

Войціцька додала, що важливим також є питання, чи Україна готова до опалювального сезону та чи достатньо газу в газосховищах для зими.

"У мене виникає занепокоєння щодо показників, які ми бачимо по об’ємах газу, які сьогодні у нас є в газосховищах. Складається враження, що "Нафтогаз" не справляється із поставленою задачею", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко назвав умови, за яких можна буде пройти зиму без відлючень.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Партнерський спецпроект
15:20, Сьогодні