СБУ затримала агентурну пару фсб, яка наводила ракети на Київщину та ще 4 області в Україні, – ФОТО

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали двох агентів фсб рф, які наводили ракети на Донецьку, Київську, Чернігівську, Полтавську та Черкаську області.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Зловмисниками виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець з Краматорська, а також його 34-річна співмешканка. Разом вони шукали швидкий заробіток у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник фсб і запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За його вказівкою агенти їздили по регіонах як «сімейна пара», збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак рф.

Крім того, під час повітряних ударів агресора фігуранти мали відслідкувати геолокації ППО, а у разі «прильотів» – уточнювати їхні наслідки.

Затримано пару агентів ФСБ, які коригували удари по Київщині та ще низці областей

Як встановило розслідування, при переїздах у різні міста України агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі. Після заселення вони встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для рашистів, – зазначили в СБУ.

Затримано пару агентів ФСБ, які коригували удари по Київщині та ще низці областей

Служба безпеки завчасно викрила агентів, задокументувала їхні злочини і затримала за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на ворога.

Також у ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у «спостережних пунктах» у різних областях України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Ми також повідомляли про те, що Служба безпеки України затримала посадовця НЕК "Укренерго" за підозрою у виправданні збройної агресії росії проти України.

Партнерський спецпроект
15:20, Сьогодні