У памʼять про загиблих на війні: у київському Маріїнському парку висадили алею кленів, – ФОТО

У Маріїнському парку в Києві висадили дерева, які були залучені в прем'єрних показах вистави "Король Артур: У пошуках героя". Ця акція – це вшанування пам'яті музикантів, які загинули на війні з російськими загарбниками.

Про це повідомила пресслужба Open Opera Ukraine.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Проєктом займалися команда Open Opera Ukraine та партнери, зокрема, Національна філармонія України, Національний ансамбль солістів "Київська камерата" й Національний будинок музики.

У Національній філармонії 12 та 13 жовтня відбулися прем'єрні покази semi-опери "Король Артур: У пошуках героя". Автором оригінального сюжету є англійський композитор XVII століття Генрі Перселл, а львівський драматург Андрій Бондаренко створив сучасну адаптацію історії боротьби короля Артура із племенем саксів.

У Києві висадили алею кленів на честь загиблих музикантів

Декораціями у виставі послугували живі клени – і саме їх тепер висадили в Маріїнському парку.

На знак пошани та пам'яті про наших колег-музикантів, що віддали життя за Україну, в Маріїнському парку в центрі Києва ростимуть клени. А ми будемо продовжувати працювати і пам'ятати водночас, зрощувати спроможність приймати виклики та ставати на заміну тим, хто виборює наше життя щомиті на полі бою. Любити, творити і вірити дієво, — каже команда благодійної акції.

У Києві висадили алею кленів на честь загиблих музикантів

Крім того, ми писали про те, що у Києві на проспекті Бажана озеленювачі висадили вічнозелену рослину – туя.

Партнерський спецпроект
15:20, Сьогодні