Стереотип, що найкращі заклади є тільки в центрі, давно неактуальний. Якщо вважаєте, що спальні райони — це нудно, настав час змінити думку. Позняки – справжній рай для гурманів та любителів затишного відпочинку. Тут знайдете все: від кав'ярень до вишуканих ресторанів. Це один із найдинамічніших районів Києва, де можна смачно поїсти, зустрітися з друзями чи провести романтичний вечір. Ми підготували ТОП-6 кращих закладів на Позняках, які варто відвідати.
І перший заклад в нашій добірці – "Klara Bakery&Cafe". Це святковий проєкт мережі пиріжкових "Тітка Клара", відкритий до десятирічного ювілею. Окрім традиційної випічки, яка давно полюбилася киянам, заклад пропонує повноцінне меню. Тут можна замовити сніданки протягом усього дня (сирники, каші, "англійський сніданок"), а також насолодитися першими та основними стравами, як-от котлети, деруни, бефстроганов. На завершення – десерти, зокрема медовик.
Ціни:
- вівсянка з ягідним соусом – 90 грн;
- круасан зі скремблом і беконом – 160 грн;
- борщ – 120 грн,
- бефстроганов – 95 грн за 100 грамів;
- пиріжки з рибою або телятиною – 39 грн.
Графік роботи: щодня з 08:00 до 21:00.
Адреса: вул. Анни Ахматової, 30.
Наступний заклад у нашій добірці на Позняках – "Sezam Food". Це ресторан швидкого харчування, який спеціалізується на східній кухні, зокрема грузинських, узбецьких та турецьких стравах. Заклад вирізняється затишним інтер’єром із дерев’яними столами та відкритою кухнею, що додає особливої атмосфери.
У меню: плов, шашлик, хачапурі, пхалі, манти та хінкалі – справжня знахідка для шанувальників східних смаків. Також є безкоштовна доставка для мешканців Дарницького району при замовленні від 200 грн.
Ціни:
- хінкалі – близько 25-30 грн за штуку;
- хачапурі по-аджарськи – від 120 грн;
- плов – від 120 грн за порцію;
- шашлик – від 180 грн за порцію;
- манти – від 100 грн.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:45.
Адреса: вул. Анни Ахматової, 16а.
Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.
Також ви можете завітати до закладу "М’ясторія". Це комфортний заклад, який має ресторанну зону та магазин з широким асортиментом сирого добірного м‘яса та готових страв у форматі take away. У теплий період працює літня тераса. Ресторан має власну винну карту та великий вибір напоїв. Команда закладу із задоволенням проведе екскурсію, розповість про культуру та історію розвитку українських стейків. Тут розташована камера з гімалайською сіллю, де мармурова яловичина проходить процес дозрівання сухим способом. Атмосфера в ресторані підійде для сімейних обідів з дітьми чи веселих зустрічей з друзями.
Ціни:
- рібай – від 300 до 400 грн за 100 грам;
- тендерлойн (філе міньйон) – приблизно 350-450 грн за 100 грам;
- стейк Нью-Йорк – близько 250-350 грн за 100 грам;
- м'ясні закуски та готові м'ясні страви на грилі – від 200 грн за порцію.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.
Адреса: вулиця Анни Ахматової, 22.
Заклад "Faine Bistro"– це затишне українське бістро з французьким шармом, яке пропонує унікальну атмосферу та меню, розроблене з використанням локальних продуктів. Концепція закладу націлена на те, щоб стати файним місцем для файних людей.
Тут ви знайдете широкий асортимент страв, таких як закуски, супи, салати, паста, піца, реберця, бургери та десерти. Крім того, барне меню включає різноманітні алкогольні напої, пиво, сидр та коктейлі, а також безалкогольні напої, каву і чай.
Ціни:
- закуски – від 100 до 200 грн;
- супи – близько 80-150 грн;
- салати – приблизно 120-200 грн;
- паста – від 150 до 250 грн;
- піца – від 150 до 300 грн;
- бургери – близько 180-250 грн;
- десерти – від 70 до 150 грн.
Графік роботи: Пн-Чт з 10:00 до 22:30, Пт-Нд з 10:00 до 23:00.
Адреса: вул. Олени Пчілки, 8.
"Argentina Grill" – це мережа ресторанів, що спеціалізується на аргентинській кухні, відома своїми вишуканими м’ясними стравами. Новий ресторан на Позняках відкрили в грудні 2017 року, продовжуючи традиції мережі. У закладі акцент зроблений на м’ясних стравах, приготованих за традиційними аргентинськими рецептами. Однією з особливостей ресторану є наявність дитячої кімнати, що робить його зручним для сімейних відвідувань.
Ціни:
- м’ясні страви (стейки, шашлики) – від 200 до 400 грн;
- закуски – близько 100-200 грн;
- салати – приблизно 120-180 грн.
- десерти – від 70 до 150 грн.
Графік роботи: Пн-Чт з 10:00 до 22:00, Пт-Нд з 10:00 до 23:00.
Адреса: вул. Анни Ахматової, 16.
І останній заклад в нашій добірці – це "Чорноморка". Це гастро-крамниця з рибою, яка вже здобула популярність серед місцевих гурманів. Затишний інтер'єр і величезна вітрина зі свіжим уловом роблять цей заклад особливим. У меню представлені різноманітні морські делікатеси, зокрема креветки, устриці, рапани, паста з морепродуктами і чорноморська юшка. Рекомендується заздалегідь забронювати столик на вечерю, оскільки місце швидко стало популярним серед відвідувачів.
Ціни:
- креветки – 350 грн за порцію;
- устриці – 70 грн за штуку;
- рапани – 400 грн за порцію;
- паста з морепродуками – 280 грн;
- чорноморська юшка – 150 грн за порцію.
Графік роботи: щодня з 11:00 до 23:00.
Адреса: вул. Драгоманова, 6/1.
Також ми раніше розповідали про найкращі кафе, ресторани та паби столиці, де можна насолодитися чудовою кухнею за помірні гроші.