Мурал з Будановим, котом і ромашками замалюють: в КМДА пояснили

На початку жовтня 2024 року на Подолі у Києві з'явився мурал із зображенням начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Однак виявилося, що стінопис було нанесено самовільно на бічний фасад будинку-пам'ятки архітектури місцевого значення за адресою вул. Введенська, 6.

Про це повідомив Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

З'ясувалося, що мурал створили без необхідних дозволів та погоджень. Більше того, сам факт його появи суперечить нещодавно прийнятому Київрадою Порядку нанесення монументальних розписів у місті.

Перед містом постало непросте завдання: як зберегти баланс між шануванням історії та підтримкою сучасного мистецтва? З одного боку, мурал має бути видалений для відновлення історичного вигляду будівлі. З іншого – міська влада розуміє цінність такої мистецької ініціативи.

"Київ запропонує альтернативне місце в міському просторі, яке можна буде використати для реалізації цієї ініціативи – згідно з ухваленим Порядком та відповідними погодженнями.", - запевняють у мерії.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Новини компаній
15:00, Вчора