Еко-організація "Грінпіс" допомогла облаштувати екостежку у столичному парку, – ФОТО

У НПП "Голосіївський" презентували екологічну стежку "Ліс і клімат". Маршрут екостежки проходить схилом долини Голосіївського (Дідорівського) струмка в центральній частині національного природного парку "Голосіївський" – Голосіївському лісі.

Про це розповіли в пресслужбі НПП "Голосіївський".

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Екостежка знайомить відвідувачів із сучасними проблемами зміни клімату, роллю лісів у пом’якшенні негативних проявів цих змін, лісами національного природного парку та деякими окремими видами дерев, поширених в Голосіївському лісі.

Проєкт екостежки реалізовано у рамках Марафону підтримки та залучення активістів та ініціатив для посилення екологічного руху України за сприяння Greenpeace: Green reconstruction of Ukraine. Дякуємо нашим партнерам за підтримку та сприяння розвитку Національного природнього парку „Голосіївський“, — розповіли у НПП Голосіївський.

Киян запрошують відвідати екостежку та дізнатися багато цікавого. Вздовж маршруту встановлені стенди з інформацією про дерева та рослини, тварин, які мешкають у лісі. А завдяки QR-кодам можна дізнатися ще більше інформації про ліс.

Також ми раніше розповідали, що з початку 2024 року озеленювачі у Києві висадили у парках, скверах та на бульварах міста близько 4 000 дерев, майже 40 000 кущів та понад 5,2 млн квітів.