З початку року у Києві висадили близько 4 тисяч дерев та майже 40 тисяч кущів

З початку 2024 року озеленювачі у Києві висадили у парках, скверах та на бульварах міста близько 4 000 дерев, майже 40 000 кущів та понад 5,2 млн квітів.

Про це повідомили в КО "Київзеленбуд".

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

У цьогорічній кампанії з озеленення міста, як і завжди, перевага надається стійким до міських умов породам дерев. 70-80% із них – це листяні породи, такі як дуби, клени, платани, катальпи та тополі.

При виборі рослин для озеленення перевагу віддають багаторічним рослинам і кущам , оскільки вони потребують значно меншого ресурсу для догляду. Серед них: ковила, гейхера, міскантус, родовник, брунера, буквиця, шавлія, гортензія, бузок тощо, – зазначили в Київзеленбуд.

Наразі всі комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень активно займаються осіннім озелененням столиці.

Нагадаємо, торік у міських парках, скверах і на бульварах висадили понад 8 тис. дерев, майже 80 тис. кущів та 6,5 млн квітів.

Також ми повідомляли про те, що у київському парку "Наталка" на Оболоні висадили нові квіти на алеї троянд, що присвячена місту Бахмут на Донеччині, яке було геть знищене та пограбоване російськими окупантами.