Познайомився в інтернеті, "накачав" психотопами в гаражі та зґвалтував 14-річну: у Києві суд виніс вирок злочинцю

Дніпровський районний суд Києва виніс вирок у резонансній справі про зґвалтування 12-річної дівчинки.

Про це повідомляє київська міська прокуратура.

Суд визнав 42-річного мешканця столиці винним у скоєнні тяжкого злочину проти неповнолітньої та засудив його до 14 років позбавлення волі.

Злочин трапився у квітні 2023 року. Зловмисник познайомився з дівчинкою через Telegram та домовився зустрітися. Він психологічно тиснув на дитину, змусивши її піти з ним до гаражу. Там чоловік незаконно утримував дівчинку, обманом дав їй психотропну речовину та зґвалтував.

Фото: Київська міська прокуратура

Прокурори Дніпровської окружної прокуратури Києва довели в суді вину обвинуваченого. Вони представили докази порушення статей Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за незаконне позбавлення волі малолітньої особи, зберігання та введення в її організм психотропної речовини, а також зґвалтування.

Суд не обмежився призначенням тривалого терміну ув'язнення. Він також постановив внести дані засудженого до Єдиного реєстру осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітніх.

Слідчі Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві провели досудове розслідування у цій справі. Зараз засуджений перебуває під вартою.

Раніше ми писали про те, що у Києві розшукують злодійку, - ВІДЕО.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua".