На Київщині Укртелеком за півроку проклав понад 600 кілометрів оптики

Незважаючи на повномасштабну війну, Укртелеком активно розвиває оптику в різних областях країни. Зокрема, в Київській області та місті Києві оператор проклав 613 км волоконно-оптичного кабелю за шість місяців 2024 року.

Компанія кілька років підряд здійснює масштабний проєкт із заміни мідної та розбудови нової сучасної оптичної інфраструктури, інвестуючи в розвиток мережі FTTH/P за технологією GPON. У 2024 році вже побудовано близько 4 тисяч кілометрів волоконно-оптичних ліній. А загалом оптична мережа Укртелекому налічує більше 84 тисяч кілометрів.

«Укртелеком продовжує розбудовувати оптичну інфраструктуру, щоб якомога більше користувачів мали доступ до сучасних телекомунікаційних послуг. Це – масштабний проєкт, який триває вже не один рік. Операційно це відбувається так: абонентам пропонують перехід на новітні технології. Хто хоче залишити стаціонарний телефон вдома – може отримати спеціалізоване технологічне рішення з використанням мобільного зв’язку. Тобто, клієнт має і стаціонарний телефон, і сучасний оптичний інтернет», –пояснює Андрій Іванець, керівник Київської міської філії Укртелеком.

Оптоволоконні лінії від Укртелеком дозволяють забезпечувати енергонезалежний інтернет до 96 годин після відключення світла. Для цього у споживача має бути джерело безперебійного живлення, щоб заживити модем, який одночасно є wi-fi роутером 2 в 1.

Укртелеком робить все можливе, щоб забезпечити зв'язок навіть за умов відключення електроенергії. Перевірити наявність енергонезалежного інтернету від Укртелеком у конкретному будинку можна за посиланням.

Довідка:

Акціонерне товариство «Укртелеком» – одна з найбільших телекомунікаційних компаній в Україні, що пропонує своїм клієнтам у всіх регіонах країни практично всі види сучасних телекомунікаційних послуг за єдиним рахунком. Провайдер фіксованого інтернету, що має найширше покриття.

Оператор реалізовує масштабні проєкти щодо розвитку і модернізації мережі, які передбачають заміну мідних кабелів оптичними, розширення географії послуг – щороку оператор будує тисячі кілометрів оптики.

З 2013 року Укртелеком приєднався до бізнесів SCM.