У пса зламані ребра та травма гортані: київський суд виніс вирок чоловіку, який жорстоко поводився з твариною

У Києві завершився резонансний судовий процес над 39-річним чоловіком, який жорстоко поводився з собакою у Дніпровському районі столиці.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Суд визнав обвинуваченого винним за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України.

За інформацією Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, інцидент стався раніше цього року. Чоловік, побачивши на вулиці собаку своєї сусідки на прізвисько "Пуля", схопив тварину за лапи, підняв угору і з силою кинув на асфальт. Спроби його супутниці зупинити знущання виявилися марними.

Внаслідок нападу собака отримала травми гортані та ребер, що було підтверджено ветеринарним обстеженням наступного дня після інциденту.

У травні чоловіку повідомили про підозру. Під час судового розгляду він повністю визнав свою вину та погодився оплатити всі витрати на лікування постраждалої тварини.

"Свої дії він пояснив тим, що собака «попала йому під гарячу руку», оскільки раніше його рідні посварилися з хазяйкою «Пулі», тож чоловік був розлючений", - кажуть в прокуратурі.

Зваживши всі обставини справи, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.