Цінності поколінь: Олена Коляденко презентує дитяче танцювальне шоу "МОТАНКА"

2-3 листопада в Молодому театрі відбудеться довгоочікувана прем’єра дитячої танцювальної вистави «Мотанка», створеної відомою режисеркою Оленою Коляденко.

Це перше в Україні шоу, де діти самі стають творцями історії, вшановуючи українські традиції через мистецтво танцю. Лялька-мотанка, яка колись була оберегом у кожній українській родині, у новій виставі оживає на сцені, передаючи сучасному поколінню важливі цінності.

Над створенням вистави працює зіркова режисерка-постановниця - Олена Коляденко, а також потужна команда українських хореографів: Констянтин Гордієнко, Олексій Базела та Ігор Кулешин.

«Кожен день на репетиціях був унікальним, сповненим енергії та натхнення. Всі етапи – від кастингу до генеральної репетиції «Мотанки» – були справжнім кайфом! Спочатку я намагалася знайти спрощену форму подачі інформації, щоб донести до дітей важливі моменти. Та коли втомилася це робити, почала говорити з ними, як із дорослими... і, нарешті, зв'язок налагодився! Головне було створити атмосферу, яка б залучила їх до творчого процесу. Ми зібрали фантастичну команду професіоналів: керівників, хореографів, тренерів. І це лише початок — попереду в нас ще багато пригод, новий глядач, і значить, ми продовжуємо працювати разом із дітьми! Я побачила, що вони здатні на більше, ніж ми очікували. Для мене особисто робота з дітьми, особливо зараз, під час війни, здається важливою і необхідною діяльністю. Наша вистава така світла, наповнена добром, мріями, дівочою енергією — адже в спектаклі танцюють самі дівчата. Ви просто повинні побачити, з якою віддачею ці талановиті діти танцюють на сцені, як у них горять очі, як вони перевтілюються в образи. Те, що роблять ці діти на сцені, точно несе світло! І вони самі це знають та вірять у це. Ну і, звісно, не без чар Мотанки! Прем'єра — лише перший крок, а далі на нас чекає ще більше неймовірних відкриттів!», — поділилася режисерка шоу Олена Коляденко.

Особливістю цього проєкту стане прем’єрний благодійний показ 3 листопада, організований для дітей, які цього найбільше потребують. В цей же день відбудеться прем’єра, де всі охочі зможуть побачити, феєрію танцювальної вистави, як діти танцюють заради дітей, переносячи на сцену доброту, любов і національні традиції.

Проєкт «Мотанка» — це не просто вистава, це міст між поколіннями. Шоу покликане передати через творчість глибину і красу українських традицій, де діти виступають не тільки як виконавці, але й як герої, що дарують глядачам свою енергію та любов до рідної культури.

«Дитинство не можна поставити на паузу. Для нас цей проєкт – ще одна можливість попри всі труднощі подарувати нашим дітям щасливе дитинство. Його цінність полягає в тому, що для дітей України це шанс відвідати концерт, побачити таких самих дітей, як вони, та зануритися в атмосферу казки. Для дітей, які готують шоу, це професійний розвиток і можливість творити навіть в умовах війни, а також проявити свою активну позицію, допомагаючи іншим дітям та збираючи кошти на благодійність», — коментує засновниця Новопечерської школи у Києві Зоя Литвин.

У виставі «Мотанка» беруть участь понад 40 учнів Новопечерської школи, які створюють яскраве та незабутнє шоу.

Таланти різного віку — від наймолодших до найстарших. Наймолодшій учасниці 6 років, а найстаршій 18. Ця різноманітність вікових груп додає шоу особливого колориту, адже кожен з учасників робить свій внесок у загальну історію.

Для проєкту ексклюзивно створені костюми, що відображають українські традиції через сучасний дизайн, а також унікальні декорації, які занурюють глядачів у чарівний світ вистави.

Завдяки партнерству з UNIT.City, вистава отримала можливість провести соціальний-благодійний концерт.

Окремо варто відзначити відеоконтент, розроблений спеціально для цього танцювального спектаклю. Візуальне поєднання танцю та технологій робить «Мотанку» ще більш захопливою і вражаючою для глядачів.

У шоу лялька-мотанка, зроблена своїми руками, може ще й втілити в життя найзаповітніше бажання! Вистава створена для всієї родини — це теплий і магічний час, що дарує не тільки яскраві емоції, а й надихає на віру та здійснення мрій.

купуй квиток за посиланням.