Легендарній київській перепічці встановили пам'ятник "з сюрпризом", - ФОТО

У самому серці столиці України з'явився новий мініатюрний символ міста — пам'ятник київській перепічці. Скульптуру встановили на вулиці Богдана Хмельницького, 3, біля віконця, де цей популярний фастфуд продають з 1986 року.

Пам'ятник став 45-м, ювілейним об'єктом проєкту «Шукай», започаткованого Юлією Бевзенко. В рамках цієї ініціативи по всьому Києву розміщують маленькі скульптури, які символізують різні аспекти життя та історії міста.

Пам'ятник перепічці

Особливістю нової скульптури є те, що вона не лише відтворює зовнішній вигляд знаменитої випічки, але й передає одну з її головних характеристик — температуру. Завдяки вбудованому нагрівачу, мініатюрна перепічка завжди залишатиметься "гарячою", як і її реальний прототип.

Пам'ятник перепічці

Розміщення пам'ятника на фасаді будівлі, де десятиліттями продають цей культовий фастфуд, підкреслює його значення для киян та гостей міста.Це не просто скульптура, а данина поваги улюбленій страві, яка стала невід'ємною частиною гастрономічної культури Києва.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.