Кияни скаржаться на сморід від заводу: що каже столична влада

Київська влада вимагає реакції правоохоронців на діяльність асфальтобетонного заводу.

Про це повідомляє КМДА.

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату звернувся до правоохоронних органів щодо діяльності ТОВ «АБЗ-1», яке працює без дійсного дозволу на викиди. Про це розповів очільник Департаменту Олександр Возний.

«Ми продовжуємо отримувати скарги від мешканців Святошинського та Солом’янського районів про сморід, який, як стверджують громадяни, спричинений діяльністю асфальтобетонного заводу «АБЗ-1». Кияни скаржаться на те, що підприємство продовжує роботу попри видане розпорядження щодо зупинення дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря», – зазначив Олександр Возний.

У відповідь на звернення громадян Департамент надіслав офіційні листи до Головного управління Нацполіції Києва, міської прокуратури та Держекоінспекції Столичного округу з проханням вжити відповідних заходів.

Возний наголосив, що згідно з законодавством, стаціонарні джерела можуть здійснювати викиди в атмосферу лише за наявності спеціального дозволу. "На сьогодні ТОВ «АБЗ-1» не подало документи на отримання нового дозволу", - підкреслив він.

Нагадаємо, що в липні цього року перевірка виявила на підприємстві порушення, зокрема незадекларовані джерела забруднення. Це призвело до зупинення дії дозволу на викиди.

За порушення природоохоронного законодавства передбачена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 164 КУпАП "Порушення порядку провадження господарської діяльності".

Нагадаємо, ми також писали раніше про те, що 6 жовтня у Броварах по вулиці Київській сталася аварія за участі п'яного водія, в результаті якої є постраждалі.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Партнерський спецпроект
09:49, Сьогодні