У КМДА запевнили, що столичні медзаклади забезпечені безперебійниками: зможуть працювати до восьми днів

Медичні заклади, які підпорядковуються Київській міській державній адміністрації, забезпечені безперебійними джерелами живлення.

Про це у коментарі Suspilne заявив заступник начальника управління-начальник відділу департаменту охорони здоров'я КМДА Юрій Берестовенко.

У міських амбулаторіях безеперебійниками обладнані чергові та маніпуляційні кабінети, приміщення для зберігання вакцин і кабінети для екстреної стоматологічної допомоги, запевнив він. Також облаштували і стаціонари.

"Крім цього, створені запаси палива, які дозволять працювати закладу від одного дня до восьми без електроживлення", - додав Берестовенко.

Він уточнив, що тривалість безперебійної роботи залежить від спроможності закладу зберігати запаси. Вже є відпрацьовані способи і маршрути доставки палива у разі його закінчення.

Також заклади можуть підключатися до мобільних станцій опалення, які працюють на дизель-генераторах. Це дозволить при відсутності тепла забезпечувати комфортну температуру в закладі та продовжувати лікування.

"Національна служба здоров'я України підписала з 15 закладами міста Києва договори щодо готовності закладів надавання допомоги в надзвичайній ситуації. Це заклади, які є пріоритетними", - сказав Берестовенко.

Нагадаємо, початок опалювального сезону у столиці запланований на 15 жовтня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держава обіцяє компенсувати 15% вартості вітчизняного енергообладнання та спецтехніки.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте підписуватись.