У Києві співробітник НБУ погрожував зброєю військовослужбовцю: поліція почала розслідування, - ВІДЕО

Ввечері вчора, 27 вересня, на парковці у Києві стався конфлікт між працівником Національного банку Павлом Полярушем та військовослужбовцем, білоруським добровольцем Андрієм Трацевським.

Про це повідомили "Букви".

Банкір на машині перегородив проїзд оборонцю. Військовий вирішив вийти зі своїй автівки та з’ясувати причину поведінки керманича. В машині співробітника НБУ він, за його словами, побачив двох п'яних людей. Водій почав лаятися, розмахувати руками, а згодом - пригрозив нагородною зброєю.

"П’яний на дорозі вискочив під колеса, перекрив рух, почав битися, сказав що з "нагородки" прострелить мені ноги", - розповів Трацевський.

Також, за словами військового, Поляруш заявив, що "усіх купить" і що "всі білоруські добровольці або поїдуть назад у Білорусь, або стоятимуть на колінах у Покровську".

У Нацполіції повідомили наступне: "Водій автомобіля Lexus, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, перегородив проїзд іншому учаснику дорожнього руху - керманичу автівки Audi, діючому військовослужбовцю. Попередньо, за словами військового, водій Lexus спровокував конфлікт, почав кидатись у бійку та погрожував застосуванням зброї, на що той вдарив чоловіка у відповідь та розпилив газовий балончик".

Інспектори склали адмінпротокол щодо водія Lexus за ст. 130 КУпАП (керування машиною в стані алкогольного сп’яніння). Він відмовився проходити тест на алкоголь.

Також у нього вилучили пістолет та відправили на експертизу.

Правоохоронці відкрили стосовно працівника Нацбанку кримінальне провадження за погрозу вбивством, а стосовно військового - за умисні легкі тілесні ушкодження.

У Нацбанку, своєю чергою, повідомили, що проведуть власну службову перевірку цієї історії

У квітні минулого року Павла Поляруша призначили керівником управління по роботі з проблемними активами НБУ. Раніше він перебував на посаді радника заступника Міноборони та відповідав за налагодження співпраці з українськими та міжнародними постачальниками, займався питаннями координації логістики.

Цивільною дружиною Поляруша є заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра.

Раніше стало відомо, що у Києві учасники бойових дій і родини загиблих воїнів отримали 67 сертифікатів на квартири.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.