У Київській області в одному з районів виявили пташиний грип: що відомо

У Білоцерківському районі Київської області виявили факти інфікування вірусом пташиним грипом. Хворобу виявили у лебедів.

Про це повідомили в пресслужбі Білоцерківської міської територіальної громади.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Зазначається, що згідно аналізів патологічного матеріалу лебедів, яких знайшли на березі річки Сквирка села Мала Сквирка, у них було виявлено вірус грипу птиці типу А субтипу H5N1.

Прохання при виявленні падежу перелітних птахів, домашньої птиці, зміни поведінки домашньої птиці, повідомляйте лікарів ветеринарної медицини Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини, – закликали в пресслужбі.

Пташиний грип – це інфекційне захворювання птиці, яке викликане вірусами грипу А. Вірус H5N1 – це підтип вірусу грипу A, який буває в основному у птахів, дуже заразний у птахів і може бути причиною їхньої смерті. Пташиний грип належить до великої групи різноманітних вірусів грипу, які спочатку вражають птахів. Зрідка ці віруси грипу можуть заразити інші біологічні види, зокрема свиней і людей.

Крім того, ми розповідали також про те, що 6 вересня Київський міський центр контролю та профілактики хвороб виявив спалах гострої кишкової інфекції серед учнів одного із загальноосвітніх навчальних закладів Києва.

Політична реклама
15:00, Сьогодні