Пересадка серця: хвора на інсульт мешканка Києва врятувала життя матері трьох дітей, – ФОТО

У 50-річної мешканки Києва стався інсульт і після її смерті рідні погодилися передати органи на потреби трансплантологів. Таким чином вдалося врятувати життя іншої людини.

Операцію провели в Інституті серця МОЗ України.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

У Людмили, якій тепер зробили операцію на серці, загострення хвороби почалося після третіх пологів. Терапія медикаментами не допомагала. Лікарі діагностували післяпологову кардіоміопатію — рідкісний вид серцевої недостатності, за якої серцевий м’яз слабшає, що призводить до збільшення серця та порушення його роботи. У жінки троє синів.

Тепер, коли родина знову разом, усі чоловіки обіцяють зробити все можливе, аби Людмила швидше відновилася та повернулася до активного життя. Світла пам’ять донорці та вдячність її родині за прийняте рішення. Дякуємо лікарям за чергове врятоване життя та бажаємо Людмилі якнайшвидшого відновлення, – розповідають у МОЗ.

Ми також повідомляли раніше про те, що у Києві врятували 3-річного хлопчика, в якого стався розрив трахеї після лікування зубів.

Політична реклама
15:00, Сьогодні