Забруднення річок Сейм та Десна: у Міндовкілля повідомили про поточну ситуацію

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України на своїй сторінці в фейсбуці розповіло про поточну ситуацію на річках Сейм та Десна.

На річці Десна спостерігається стабілізація. У Чернігівській області вода стала світлішою по всій довжині річки. Подекуди на дні залишається темний осад, але неприємний запах та загибель риби не фіксуються. Позитивним знаком є поява живих водних організмів. У Київській області переміщення забруднення не виявлено.

Щодо річки Сейм, ситуація залишається складнішою. Повторне забруднення продовжує рухатися руслом річки. У селі Чумакове спостерігається певне покращення - прозорість води збільшилася, хоча зберігається жовто-зелений, місцями сіруватий відтінок.

У селах Мутин та Озаричі вода залишається мутною. Рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 рази, а розчинений кисень відсутній.

У Батурині зафіксовано потемніння води та незначний специфічний запах, але без загибелі риби. Хімічне споживання кисню перевищує норму в 1,1 рази. Кисневий режим в нормі. Вміст марганцю перевищує норму до 1,3 рази. За іншими показниками (азот амонійний, залізо загальне, нітрити, фосфати та хлориди) перевищень не виявлено.

Нижче за течією якість води залишається стабільною: вода світла, осаду на дні практично немає, неприємний запах відсутній, загибель риби не спостерігається.

Міністерство продовжує моніторинг ситуації та вживає необхідних заходів для покращення екологічного стану річок.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.