Наварився на ремонті гуртожитку на 1,8 мільйона гривень: у Києві судитимуть директора приватної компанії, - ФОТО

У Києві директор приватної фірми привласнив понад 1,8 мільйона гривень бюджетних коштів на ремонті гуртожитка "Київпастрансу".

Про це повідомила поліція.

Влітку 2021 р. "Київпастранс" та підрядник уклали договір щодо капітального ремонту одного з гуртожитків автобусної станції в Святошинському районі. Після ремонту підрядник склав та підписав акти з недостовірними відомостями. Зокрема, директор фірми завищив обсяги та вартість заміни електропроводки, вікон, дверей тощо. За цими актами фірмі заплатили більше 600 тис. гривень.

На початку 2022 р. виникла необхідність додаткових робіт, уклали ще один договір. Потрібно було замінтити трубопроводи системи опалення, водопроводу та каналізації, плінтуси, оштукатурити стіни та пофірбувати їх, замінити підлогу тощо. Все це підрядник робив упродовж місяця. Цього разу директор збільшив обсяг робіт, завищивши суму майже на 1,2 млн гривень.

Чоловіка повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 КК (розтрата бюджетних коштів). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що "Київміськбуду" треба більше 21 млрд грн на добудову житлових комплексів.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.