Оформлювала інвалідність за гроші: у Києві затримали посадовицю МСЕК

Посадовицю МСЕК затримали за вимагання хабаря у $10 000 за встановлення інвалідності призовнику.

Про це повідомляє поліція Києва.

Правоохоронні органи викрили корупційну схему в системі медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Виконуюча обов'язки голови міжрайонної МСЕК була затримана за вимагання 10 000 доларів США за встановлення призовнику третьої групи інвалідності.

Фото: поліція Києва

За даними слідства, посадовиця організувала незаконну схему отримання неправомірної вигоди від громадян за проходження медичних оглядів та встановлення груп інвалідності. Це давало можливість військовозобов'язаним уникнути мобілізації.

Слідчі задокументували вимогу лікарки щодо надання коштів, а також факт видачі медичних документів, згідно з якими призовника було визнано інвалідом третьої групи.

Фото: поліція Києва

Затримання відбулося у приміщенні кафе Київської області під час отримання підозрюваною всієї суми обумовлених коштів. Правоохоронці діяли відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фото: поліція Києва

Фігурантці повідомлено про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди службовою особою. За скоєне посадовиці "світить" до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Кіберполіція повідомила про нову шахрайську схему, пов'язану з маркетплейсами.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.