Вилучили "товару" на майже 1,7 млн грн: київські правоохоронці викрили канал продажу зброї та вибухівки, – ФОТО

Столичні правоохоронці викрили "бізнес" з нелегального продажу зброї, вибухівки та набоїв різного калібру, який налагодили троє мешканців Київщини. Під час обшуків у них вилучили "товару" на майже 1,7 млн грн. Зловмисникам загрожує до семи років ув’язнення.

Про це повідомили в пресслужбі Поліції Києва.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

За словами правоохоронців, вони викрили зловмисників, які промишляли збутом нелегальної вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки. Було встановлено, що до "бізнесу" причетні троє мешканців Київської області, віком від 36-ти до 41-го року.

Київські правоохоронці викрили продавців зброї

Один з фігурантів, через своїх знайомих підшукував "клієнтів" з різних регіонів країни, які мали намір придбати зброю та боєприпаси. Надалі, покупець приїздив до Києва, де фігуранти продавали йому обраний "товар" під час особистих зустрічей за готівку, – розповіли в пресслужбі.

Київські правоохоронці викрили продавців зброї

Як зазначили поліцейські, задля конспірації ділки ховали нелегальний арсенал на території домоволодінь та гаражних приміщень своїх родичів і знайомих, які мешкають у Київській області, а продавали його у столиці.

Під час обшуків було вилучено понад 16 тисяч патронів різного калібру, 132 гранатометні постріли, 69 гранат, 2 протитанкові міни, 4 реактивні протитанкові гранати, 2 автомати, 1 кулемет та 5 кг артилерійського пороху. За цінами "чорного ринку", вартість вилученого становить майже 1.7 мільйони гривень.

Київські правоохоронці викрили продавців зброї

За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Поліцейські продовжують проводити заходи щодо встановлення походження зброї та боєприпасів, а також можливих спільників затриманих.

Крім того, ми розповідали раніше про те, що у Києві правоохоронці затримали 40-річного чоловіка за незаконний продаж протитанкових гранатометів.