З 16 вересня у Києві стартує осінній двомісячник із благоустрою

Із 16 вересня у Києві розпочинається щорічний осінній двомісячник із благоустрою та озеленення міста. Комплекс заходів триватиме до 15 листопада і охопить усі райони Києва.

Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на Департамент територіального контролю міста Києва.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

У межах двомісячника кожен район отримає перелік локацій, які найбільше потребують проведення там робіт. Серед акцентів — усунення паркувань на зелених зонах, приведення до ладу прибудинкових територій та ліквідація стихійних сміттєзвалищ.

Ми плануємо за ці два місяці виявити найнагальніші проблеми в кожному районі індивідуально, і не лише їх зафіксувати, а насамперед вирішити. Процес трансформації – нелегкий і тривалий, однак крок за кроком ми робимо Київ комфортнішим, — зазначив директор Департаменту Михайло Буділов.

Виконання заходів осіннього двомісячника районними держадміністраціями оцінюватимуть за 12 критеріями. Насамперед враховуватимуть ліквідацію стихійної торгівлі, очищення будинків культурної спадщини та історичних будівель від графіті, а також врахують ефективність реагування на звернення до Контактного центру міста Києва 1551 у різних категоріях.

У межах двомісячника відбудеться загальноміська толока, до якої долучаться представники бізнесу, громадські організації та мешканці столиці. Про дати, розташування й деталі проведення місто інформуватиме окремо.

Нагадаємо, ми повідомляли, що 14 травня небайдужі містяни зібралися біля Меморіалу пам’яті українських воїнів, який неподалік Монументу Незалежності, для того, щоб прибрати сміття та траву.