Встановив камери, щоб коригувати удари по енергооб'єктах Києва: СБУ затримала російського агента, - ФОТО

Служба безпеки затримала у Києві агента воєнної розвідки Росії.

Як повідомила СБУ, він коригував ракетно-дронові удари по столиці та вчиняв підпали на об’єктах "Укрзалізниці".

Затриманий - мешканець Харкова. Для його вербування росіяни використали один з Telegram-каналів, на якому чоловік шукав пропозиції заробітку.

За вказівкою російської розвідки він прибув до Києва, де орендував квартиру у багатоповерхівці з панорамою на місцеву ТЕС. Він встановив відеокамеру з програмою віддаленого доступу, яка дозволяла окупантам в режимі реального часу стежити за енергооб’єктом.

За такою ж інструкцією зрадник обладнав "спостережний пункт" ще в одній орендованій квартирі поблизу столиці.

Крім того, для відслідковування ударів по ЛЕП чоловік встановив замасковані пристрої відеофіксації, так звані відеопастки. У такий спосіб планувалося фіксувати наслідки нових атак на Київську область та водночас виявити локації ППО, відстежуючи "виходи" ракет.

Після підготовки "спостережних пунктів" чоловік повернувся до Харкова під приводом відвідування батьків. Насправді - для підпалу релейної шафи на стратегічній лінії залізничного сполучення.

СБУ затримала зрадника в одній з орендованих квартир у столиці. Він саме налаштовував нову відеокамеру для онлайн-фіксації повітряних атак на місто.

У нього вилучили телефони та відеопристрої із доказами.

Чоловіка повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК (державна зрада). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зловмисник перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала жінку, яку завербувала російська розвідка для створення осередку у Києві.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.