Неймовірно легко очистити луску за допомогою ложки. Насамперед, рибу необхідно ретельно очистити від слизу, адже через нього риба буде ковзати, і її не вдасться міцно утримати в руках.
Далі, обробну дошку слід застелити поліетиленовим пакетом, що допоможе уникнути відмивання дошки від рибного запаху.
Рибу чистять із хвоста. Спочатку потрібно вставити ложку під крайній ряд лусочок з боку хвоста під невеликим кутом. Луска з легкістю підніматиметься, і можна буде обережно поступальними рухами пересувати ложку до голови риби. За такого способу очищення вся луска залишається на обробній дошці та не розлітається по всій кухні.
Спочатку рибу потрібно очистити від луски з одного боку, потім — з іншого. Після цього рибу потрібно випатрати і приступати до подальшого приготування.
Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.