У Києві посадовиця збирала побори з підприємців за розміщення торгових точок, – ФОТО

У Києві заступницю начальника відділу контролю за благоустроєм Оболонської районної державної адміністрації обвинувачують у вимаганні поборів від підприємців за дозвіл на торгівлю.

Про це повідомляє столична прокуратура.

У Києві посадовиця збирала побори з підприємців за розміщення торгових точок

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Як встановили слідчі, за безперешкодне ведення роздрібної торгівлі чиновниця вимагала від підприємця 6 тисяч гривень за кожне місце щомісячно. При цьому оплату він мав здійснювати наперед, в перших числах кожного місяця.

Потім вона погодила розміщення торгових точок та повідомила, що такі її «послуги» коштують 21 тисячу гривень за другу половину червня. Гроші бізнесмен мав переказати їй на банківську картку.

Згодом підприємцю повідомили про необхідність сплатити ще 42 тисячі гривень готівкою за липень. При отриманні цих грошей посадовицю і затримали. Тепер їй загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві посадовиця збирала побори з підприємців за розміщення торгових точок

Раніше ми писали, що у Києві повідомили про підозру підприємцю, який без рішення органів місцевої влади, самовільно зайняв частину трьох земельних ділянок в Дніпровському районі столиці в прибережній захисній смузі озера Тельбін.