У Києво-Печерській лаврі знайшли календарі з контактами армії рф та церков, що знаходяться в окупації, – ФОТО

У Києво-Печерській лаврі Московського патріархату надрукували церковні календарі, у яких серед контактів різних філій був зазначений номер Єпархіального підрозділу взаємодії зі збройними силами рф.

Фото календаря оприлюднив журналіст Акім Галімов на своїй сторінці на Facebook.

Календарі з контактами армії рф та церков в окупації

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

За словами Галімова, календар показав директор державного музею-заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко.

Календарі надруковані у 2023 році, тобто в період повномасштабної війни. Як пояснив Галімов, у кінці календарів міститься список контактів різних філій та підрозділів Московського патріархату, зокрема є контакти єпархій в окупованому Криму та відділу МП по взаємодії зі "збройними силами". Номери телефонів починаються з +7 978, що однозначно вказує на російські військові структури.

Календарі з контактами армії рф та церков в окупації

Ще раз, усвідомте це: 2023 рік, рік повномасштабної війни і 9 років після окупації Криму. І ось у центрі Києва, всього в кілометрі від Верховної Ради та Урядового кварталу, друкують такі календарі і розповсюджують їх по церквах Московського патріархату по всій Україні, — підкреслив Акім Галімов.

Також ми повідомляли, що на Одещині біля кордону з Молдовою співробітники ДПСУ затримали чотирьох порушників, троє з яких були в церковному вбранні. Один з них – колишній казначей Києво-Печерської Лаври.