У Броварах у лікарні помер 73-річний чоловік з підозрою на ботулізм.
Про це повідомила директор Броварської районної філії Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Олена Левченко.
З її слів, броварчанин гостював у Тернопільській області. Він придбав в'ялене м'ясо і з'їв його, а на наступний день відчув симптоми отруєння. Знайомі відправили його поїздом додому.
Також розглядають версію, що причина смерті цього чоловіка може бути отруєння речовинами, якими коптили м’ясо, оскільки воно мало досить дивний колір.
У будь-якому випадку фахівці застерігають від покупок продуктів на стихійних ринках. Також небезпеку становлять продукти, виготовлені в домашніх умовах, адже бо їхні виробники часто не дотримуються відповідних правил і норм.
Ботулізм - це гостре токсико-інфекційне захворювання, яке викликає бактерія Clostridium botulinum. Вона часто розмножується саме у домашніх консервованих чи ферментованих продуктах з м’яса та риби (але буває і в овочевій чи грібній консервації).
Слід пам'ятати, що виявити ботулізм "на око" неможливо, позаяк смак продукту та його колір не змінюється.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що під Києвом сталася масштабна пожежа в цеху з виготовлення олії.
Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.