Комунальники у Києві зносять унікальний фонтан у стилі конструктивізму, – ФОТО

В Дарницькому районі Києва комунальники демонтують модерністський фонтан. Він розташований на вул. Ялтинській, 14. Нібито, замість фонтану мають встановити пам'ятник прикордонникам, проте і сама по собі споруда є пам'яткою архітектури у стилі конструктивізм, ба більше, - вона є унікальною, і кияни вже не раз зверталися до місцевої влади з вимогою її полагодити.

Про демонтаж повідомив автор проєкту Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов.

У Києві комунальники демонтують унікальний фонтан

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Він зазначив, що знесенням опікуються фахівці КП "Київблагоустрій", а наказ видала КМДА – "для встановлення пам'ятника прикордонникам".

Невже мало місця (для встановлення пам'ятника)? А скільки пам'ятників було декомунізовано, стоять голі постаменти? - Дістало це КМДА, – зазначив у дописі Дмитро Соловйов, закликавши киян прийти до пам'ятника і не дозволити довести руйнацію до кінця.

У Києві комунальники демонтують унікальний фонтан

Тему непрацюючого фонтану кияни вже не раз піднімали у дописах. Місцеві активісти писали запити до КМДА з вимогою виділити кошти та відреставрувати фонтан. Він не працював вже понад 20 років, і був покритий графіті та занедбаний.

Коли достеменно його було встановлено невідомо. Ймовірно, він постав тут у 1970-ті, коли розвивали район.

Також ми раніше розповідали про те, що днями у Києві активісти громадської організації "Спадщина" виявили та припинили незаконні будівельні роботи на пам'ятці архітектури місцевого значення за адресою вулиця Ярославів Вал, 27.