Стати ближче до моря: де в Києві смачно готують рибу та морепродукти

Морепродукти та рибу споживають у всьому світі. Вони – джерело високоякісного білка. Жирна риба – скумбрія або оселедець – багата на надзвичайно корисні для людини ненасичені жирні кислоти омега-3. Вони є у кожній клітині людського тіла й необхідні для всіх біологічних функцій, зокрема дуже корисні для мозку.

Наразі літо триває, а, погодьтесь, воно у нас міцно асоціюється з відпочинком на морі, теплим піском та свіжими морепродуктами. Але якщо відпустка ще не скоро, то вечеря в ресторані з морепродуктами подарує вам гастрономічну подорож до теплих країв.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку кращих рибних ресторанів Києва з найсвіжішими морепродуктами.

Тож, перший заклад в нашій добірці, де ви зможете насолодитись смачною рибою та морепродуктами – це ​"​Adriatic Restaurant". Рибний ресторан – це власний проєкт шеф-кухаря Далібора Міленковича. Шеф спеціалізується на роботі з рибою, морепродуктами та балканській кухні. В закладі говорять, що створили куточок Адріатики у центрі Києва. Тут готують рибу й морепродукти так, як їх готують на узбережжі.

Ціни:

  • тартар з лосося – 420 грн;
  • холодне плато з морепродуктів – 3432 грн;
  • гребінець в соусі дорблю зі шпинатом – 440 грн;
  • суп з крила ската – 275 грн.

Графік роботи: Пн-Пт з 11:00 до 22:00, Сб-Нд з 12:00 до 22:00.

Адреса: вул. Інститутська, 19.

Також рекомендуємо вам завітати в заклад "Чорноморка". Це мережа рибних ресторанів, яка на сьогодні налічує 40+ закладів. Вони працюють як ресторани та магазин, де можна придбати морепродукти й рибу і попросити приготувати їх на місці. Інтерʼєр закладів виконаний у світлих середземноморських тонах – зі стелажами книг, канатами як елементом декору та відкритою вітриною.

Ціни:

  • форшмак по-одеськи – 128 грн;
  • рукола з тигровими креветками, томатами чері та пармезаном – 358 грн;
  • мікс морепродуктів у вершковому соус – 1390 грн;
  • спагеті з морепродуктами – 298 грн.

Графік роботи: щодня з 9:00 до 22:30.

Адреса: вул. Юрія Іллєнка (Мельникова) 83A; вул.Лаврська 6; вул. Драгоманова 6/1; вул. Княжий Затон 16Д; проспект Володимира Івасюка 12г, корпус 2 та інші.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Рибний ресторан "Причал" розташований на березі річки Дніпро, залучаючи до себе як гурманів, так і любителів морських прогулянок. Ресторан пропонує різноманітне меню, здатне задовольнити будь-який смак та настрій – від ф'южн-кухні з простими та знайомими стравами до вишуканих гастрономічних композицій. На особливу увагу заслуговує відкритий гриль, де готують як м'ясні страви та овочі, так і свіжі морепродукти, що підкреслює заміський характер ресторану в самому центрі міста. І, звичайно ж, вид на безкраї водні простори не залишає байдужими, викликаючи бажання замовити додаткову порцію устриць чи апетитної риби.

Ціни:

  • профітролі з рубленим тунцем – 375 грн;
  • салат із морепродуктами та насінням коноплі – 575 грн;
  • пряний гарбузовий крем-суп з пельменями із окуня та креветки – 365 грн;
  • філе дорадо з диким рисом – 645 грн.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.

Адреса: Набережне шосе, 11.

Ресторан "Одеський Любчик" у Києві присвячений культурі одеської гастрономії, у своєму меню пропонує безліч страв з риби та морепродуктів. Тут гості можуть насолодитися мідіями, устрицями, раками, тюлькою, камбалою, бичками, скумбрією та іншими делікатесами. Для тих, хто захоче щось чудове, у закладі також пропонують чебуреки.

Ціни:

  • казанок мідій у вершковому соусі – 378 грн;
  • пів кіло раків – 1498 грн;
  • смажені бички – 298 грн;
  • смажена корюшка – 139 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вул. Воздвиженська, 10-Б.

Ресторан мережі La Famiglia "Catch Seafood Restaurant"знаходиться в самому серці Києва. Власники закладу – команда La Famiglia, зібрали під одним дахом все, що цінують справжні гурмани. Тут найбільший у столиці вибір риби та морепродуктів, 8 видів устриць, 150 видів шампанського, а також грандіозний асортимент білих вин – понад 200 видів. Інтер'єр ресторану просторий, але водночас сучасний.

Ціни:

  • пікантне севіче з дорадо – 545 грн;
  • велике плато морепродуктів - сашимі з тунця, лосося, гребінця, вугря, скампі, фаланга королівського краба, паштет з тунця – 6950 грн;
  • брускета з м'ясом краба – 1490 грн;
  • фреш салат з руколою, шпинатом, базиліком, кінзою та авокадо з манго та тигровими креветками – 495 грн.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 23:00.

Адреса: вул. Володимирська, 12.

І останній заклад в нашій добірці – "Fish Fetish" з loft інтер'єром, де готують виключно рибу та морепродукти. В меню є окремі страви з позначкою special, які віддають тільки на доставлення або самовивіз. У ресторані практикують мінімальну термічну обробку овочів. Подача блюд проста та лаконічна. Тут можна спробувати, наприклад, тараму, карпачо з лангустинів та шаурму з креветками.

Ціни:

  • буратта з томатом та анчоусом – 580 грн;
  • равлики по-бургундськи – 285 грн;
  • салат з вугром, апельсином та спайсі крем сиром – 485 грн;
  • окрошка з лососем та креветкою – 375 грн.

Графік роботи: Пн-Чт, Нд – 12:00-22:00, Пт-Сб – 12:00 до 23:00.

Адреса: вул. Князів Острозьких, 2.

Раніше ми також розповідали про те, де в Києві готують смачну шаурму.