Чи справді отруйні павуки атакують Україну: що кажуть в МОЗ

В столичних телеграм-каналах наробило шуму відео, на кадрах якого на городі в Київській області бігає великий павук. Автор відео каже, що то тарантул і навіть показує нору, з якої той нібито виліз.

Окрім того, мешканці Київщини зустрічали павука-осу або аргіопу. Їх уже помітили на березі річки Ірпінь поблизу Бобриці.

Та у офіційному повідомленні МОЗ спростовує інформацію про "нашестя павуків" , називаючи її фейком та ворожою інформаційно-психологічною операцією.

Ось, що розганяє роспропаганда:

Скріншот

За даними міністерства, цього року не було зафіксовано масових звернень за медичною допомогою через укуси павуків. Єдиний відомий випадок стався на Одещині, де людину вкусив павук каракурт. Потерпілий отримує необхідне лікування, і його стан стабільний.

МОЗ підтверджує, що аномально спекотна погода дійсно активізувала павуків, але наголошує на відсутності летальних випадків.

азначимо, що цьогорічна спека дійсно активізувала павуків, але не більше того. Летальних випадків не було. Тож, якщо вам раптом «пощастить» зустрітися з отруйним павуком, не панікуйте – просто зверніться до медиків. Випадки, коли укуси найотруйнішого павука в Україні призводять до смерті, практично не трапляються", - йдеться в повідомленні.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київської області та України.