Від спеки та відключення світла у Києві реєструють 2-3 спалахи харчового отруєння на тиждень. Мешканці столиці труяться де завгодно: і у дорогих ресторанах, і в точках з гастрономією, що розміщені в супермаркетах. Ба більше: гострі кишкові інфекції виникають після відвідин закладів громадського харчування навіть попри те, що майже всі вони мають альтернативні джерела електроенергії.
Про спалах гострих кишкових інфекцій у закладах громадського харчування повідомив начальник ГУ Держспоживслужби у Києві Олег Рубан.
Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.
За словами Рубана, проблеми виникають у клієнтів та покупців, що їли продукти, в яких було порушено технологію зберігання чи приготування у спекотних умовах. При цьому характерно, що зв'язку між рівнем закладу та ризиком отруєнь немає.