За гроші осквернили пам'ятний хрест імені Степана Бандери: у столиці судитимуть трьох чоловіків, - ФОТО

У столиці молодики за гроші осквернили пам'ятник Степану Бандері.

Про це повідомила прокуратура.

У травні з одним з молодиків у Telegram зв’язалався невідомий і запропонував за 250 доларів зробити на пам’ятному хресті ім. Степана Бандери непристойний надпис польською мовою (червоною фарбою). Молодик на той час перебував за межами Києва, тож запропонував зробити це своєму 22-річному знайомому за 1,5 тис. грн.

Той погодився і залучив до злочину ще одного чоловіка. Вони купили у будівельному гіпермаркеті балончик з фарбою, пішли до Куренівського парку, залишили нецензурний надпис на хресті та втекли.

Надпис на ранок виявили працівники благоустрою та повідомили про це поліцію.

Як доказ виконаної роботи 23-річний обвинувачений надіслав замовнику фото та відео, за що отримав 5 тис. грн, з яких 1,1 тис. віддав двом спільникам. Згодом ці фото та відео мали використовувати для публікації у Telegram.

Подільська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох чоловіків 22 років та 23-річного за обвинуваченням в оскверненні пам`ятника, спорудженого в пам`ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (ч. 3 ст. 297 КК ). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Матеріали досудового розслідування щодо замовника виділено в окреме провадження.

Нагадаємо, раніше у Києві жінка понівечила могили Да Вінчі, Джуса та Петриченка.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.