Прокуратура вимагає повернути державі ділянку на озері у Києві: там влаштували стоянку катерів, - ФОТО

Столичні прокурори вимагають повернути громаді земельну ділянку водного фонду вартістю понад 1,7 мільйона гривень.

Як повідомила прокуратура, ще у 1998 р. директор приватної фірми вирішив створити базу для стоянки катерів на земельній ділянці комунальної власності на березі озера Волховата в Оболонському районі.

Він це і зробив - без оформлення правовстановлюючих документів. Більше того, він наказав пришвартувати до берегоукріплення стоянковий дебаркадер, до якого згодом, у 2006 році, пришвартували пасажирський теплохід. На території поряд з базою встановили гідравлічний кран, а також звели металеву одноповерхову споруду невідомо для чого.

"Внаслідок недобросовісності дій директора товариства територіальна громада міста Києва втратила реальну та безперешкодну можливість реалізувати усі правомочності власника щодо комунальної земельної ділянки водного фонду", - зазначили у прокуратурі.

Господарський суд вже відкрив провадження щодо користування земельною ділянкою. Крім того, від фірми вимагають привести її у придатний стан, прибрати металеві споруди та трап.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що приватна фірма під Києвом скидала сміття просто на землі Національної академії аграрних наук.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.