Інженери держпідприємств разом зі спільниками вкрали на ремонті доріг на Київщині та Житомирщині більше 120 мільйонів гривень

У Києві судитимуть співробітників комунальних підприємств Київської та Житомирської областей, які вкрали на ремонті доріг більше 120 мільйонів гривень.

Про це повідомила столична прокуратура.

Йдеться про три ділянки доріг. По-перше, приватна фірма, що виконувала ремонт дороги загального користування М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський, внесла завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт. Головний інженер служба автодоріг у Житомирській області був у змові з керівництвом фірми і знав, що ремонт виконано неякісно. На цьому і керівництво фірми, і інженер отримали більше 24 млн грн.

По-друге, на тій же дорозі за аналогічною схемою фігуранти "заробили" ще 54,6 млн грн.

По-третє, правоохоронці викрили махінації під час ремонту автодороги Р-19 Фастів-Митниця-Обухів-Ржищів. На ній обвинувачені "заробили" понад 42,5 млн гривень.

Підрядників та співробітників комунальних підприємств затримали і повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата), ч. 2 ст. 28 (кримінальне правопорушення за попередньою змовою) та ч. 1 ст. 366 КК (службове підроблення). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через експосадовця "Київзеленбуду" столиця отримала більше мільйона гривень збитків.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.