Київщина готується до нацспротиву: безкоштовні заняття розпочалися в Бучанському та Вишгородському районах

Стартував другий потік базового курсу підготовки населення до нацспротиву. Більше 100 мешканців Київщини впродовж 7 тижнів будуть проходити навчання за 16 напрямами, у тому числі тактичній та вогневій підготовці, тактичній медицині, роботі з БПЛА тощо.

На потоці сформовано три окремі групи: з мешканців Бучанського та Вишгородського районів й спільна група з інших осередків. 85% навчань проходитиме в районах проживання учасників.

Стартував другий потік базового курсу підготовки населення до нацспротиву.

Як повідомляють у Центрі, мешканці Бучанського району найбільш активні серед інших та готові навчатися – від них надійшла максимальна кількість анкет. Сконцентруватися на Вишгородському напрямку було вирішено через підтримку місцевої влади, яка зацікавлена в підготовці цивільних.

Стартував другий потік базового курсу підготовки населення до нацспротиву.

«Вважаю, що всі мешканці Київщини мають бути готові до повторного наступу на Київ. Такий сценарій виключати не можна», – каже директор Київського обласного центру підготовки населення до нацспротиву Володимир Авдєєнко.

Стартував другий потік базового курсу підготовки населення до нацспротиву.

Київський обласний центр підготовки населення до нацспротиву відкрився в січні 2024 року. За перше півріччя військову підготовку в Центрі отримали біля тисячі мешканців Київщини.

Всі заняття у Київському обласному центрі підготовки населення до нацспротиву є безкоштовними.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua".