Інтернет без світла: ТОП-5 місцевих провайдерів у Києві, які мають резервне живлення

Всі ми запасаємось павербанками та зарядними станціями (а хтось звичайними акумуляторами). Але хто гарантує роботу в мережі, поки ми відповідаємо лише за власну електроніку?

Редакція 44.ua перевірила, хто з локальних київських провайдерів точно організував резервне живлення. Великі компанії прорекламують себе самі.

Ну що, хто тут готовий забезпечити 72 години інтернету без світла?

IPnet

Цей місцевий провайдер працює по Києву доволі давно. Адаптується гарно: зараз на сайті навіть є пояснення, як підживити свій роутер в умовах відсутності світла. Ще IPnet веде рекламну кампанію, де пояснює - мережа буде, живлення потужностей забезпечено. Більшого ми й не просили.

Будьмо відверті, один із авторів підбірки пам'ятає діалог з провайдером у 2022 році, коли з Києва виїхала частина населення. Тоді ця компанія витискала максимум навіть в умовах паніки. Зараз - гарантує вам мережу, а не лише обіцяє. Чом би не прорекламувати?

Utels

Додамо ще одного місцевого провайдера, якщо ви не проти. Річ у тім, що 44.ua читають не лише кияни, а й жителі передмістя та області. А компанія Utels спеціалізується не лише по столиці. Якщо наші читачі десь у Боярці матимуть гідне підключення до мережі - хіба ж нас це не влаштує?

Simnet

Даний провайдер адаптувався до ринку настільки, що навіть пропонує більш дорогу послугу "термінове підключення". За 2500 грн вам підведуть оптику, яка сама по собі гарантує безперебійний доступ до інтернету навіть під час найсуворіших блекаутів.

Резервне живлення потужностей компанії також гарантується. Знаєте, це вже не якийсь подвиг, як у 2022-му - радше, показник того, що провайдер дійсно піклується про своїх клієнтів. І таке ми можемо тільки вітати.

Kievline

Тут у нас затесався провайдер для бізнес-клієнтів. Теж важлива річ, і ми її вирішили додати в підбірку для власників закладів: якщо вони хочуть вкластись у комфорт відвідувачів. треба ж якогось спеціаліста порадити? Тож зичимо цій компанії забезпечити роботу якомога більшої кількості бізнесу інтернетом у часи тотальних блекаутів. Разом буде легше.

Мабуть, давайте пробачимо цьому проєкту Kiev замість Kyiv у назві, бо у інтернет-провайдера зараз є важливіші за юридичні перейменування задачі. А хто з бізнесом мав справу - той знає, на який відрізок часу може розтягнутись абсолютно банальна операція на кшталт зміни назви.

Teremki@LAN

Як ви зрозуміли, тут пропозиція більше для жителів Голосіївського району. Але кого ж їм ще порадити, поки не працює відрізок метро між станціями "Деміївська" та "Либідська"? Якщо район відрізаний по логістиці та має через це шалені затори - у разі проблем краще викликати когось місцевого.

У цього провайдера покриття не таке велике: лише 316 підключених будинків. Та важливо тут інше. Всі ці три сотні будівель мають високоякісне підключення через оптоволокно, тобто їх мережі жодне вимкнення світла не загрожує. І на такі приклади потрібно рівнятись іншим, чи не так?

Нагадаємо, раніше у "Київському метрополітені" розповіли, чи буде метро працювати без світла.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.