Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали приготування гомілок для рекорду: шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП – Алік Мкртчян та шеф-кухар, керівник відділу з розробки кулінарних продуктів МХП – Тарас Василевський.
Новий кулінарний рекорд України встановили в "Музеї Їжі" від родини брендів МХП
“Ми довго визначалися з кухарями, у якому маринаді повинні бути замариновані гомілки для встановлення рекорду, і, все ж таки, вирішили, що це лише сіль та олія, аби підкреслити природний смак курки. Також для смаження гомілок ми не використовували електричні прилади, а лише мангали, щоб м’ясо було з ароматом диму. Я дуже радий, що нам таки вдалося встановити черговий кулінарний рекорд України! Дякую всій команді, яка допомогла реалізувати ідею, за їхню підтримку та роботу!”, – шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП – Алік Мкртчян.
Засновник “Національного реєстру рекордів України” Валентин Щербачов ретельно перерахував кількість смажених гомілок та зафіксував рекорд України – 3949 курячих гомілок, приготовлених на грилі, на одній локації.
«В такий нелегкий час відкрито «Музей Їжі» і встановлено унікальний рекорд. Аналогів такого в нашій країні і в багатьох країнах світу немає. Чудова команда зробила це. А тисячі людей з апетитом скуштували гомілки», – засновник «Національного реєстру рекордів України» Валентин Щербачов.
Після офіційної частини скуштувати «рекордні» гомілки могли всі гості заходу.
Довідково про “Музей Їжі”:
«Музей Їжі» від родини брендів МХП – це захід у попап форматі, покликаний більше розповісти українцям про культуру та історію їжі в Україні. Ініційований родиною брендів кулінарної компанії МХП, щоб розкрити цінність, красу та важливість української кухні.