Двоє любителів "русского мира" у Києві напали на дружину військового за українську мову, – ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)

В Києві двоє ждунів "русского мира" напали на дівчину за її відмову розмовляти російською мовою. Чоловіки побили дівчину, ображали її, а також відібрали телефон, якій їй вдалося повернути лише дивом.

Про це жертва двох агресивних чоловіків розповіла у соцмережі Instagram.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Дівчина 2 червня поверталася з прощання з парамедикинею "Госпітальєрів" Іриною "Чекою" Цибух.

Судячи з відео, нападники, ймовірно, були у стані алкогольного спʼяніння, вони виглядають неохайно та неприємно.

При виході з підземного переходу два чоловіки почали звертатися до мене в фамільярному та у вульгарному тоні. На це я рівно сказала, що не розумію російську, обігнавши їх. Чоловік в смугастому почав насміхатися і сказав, що через місяць я все буду "розуміти", бо приїдуть узькі і "ви*буть мене і таких, як я". І ще купа подібного бруду щодо українців, мови і мене особисто. Я увімкнула камеру. Далі те, що на відео, — розповіла дівчина.

Більш агресивним був старший чоловік у смугастій футболці, він вигукував: "я вас таких пи**ил, кто говорил по укрАински здесь". Однак погрозами та образами справа не закінчилася.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика.

Волонтерка, а також дружина військового була змушена припинити запис, бо чоловік в смугастому плюнув їй в обличчя. Він також вирвав з рук дівчини телефон, погрожуючи розбити його. А другий чоловік почав штовхати та бити волонтерку.

Скидалось на те, що вони збираються піти з моїм девайсом. Я вимагала віддати телефон. Мені вдалося декілька разів проїхатися по пиці смугастого. Він втратив рівновагу і впав. В цьому двіжі я отримала від когось з них удари по ногам (гематома, ссадна). Зате, вдалося вирвати свій телефон. В моменті, коли я піднімалась, друг смугастого з розмаху влупив мені долонею плюху. По окулярах та носі(трохи болить, хрящ цілий, болить голова, очі цілі, скло не розбилось), — описує жахливу ситуацію дівчина.

Користувачі соцмереж були обурені такою поведінкою чоловіків. Вони закликають знайти їх та покарати, а також порадили дівчині купити засоби для самозахисту.

Пізніше в поліції відкрили кримінальне провадження за фактом конфлікту між дівчиною та двома чоловіками у Оболонському районі столиці.

Правоохоронці зв’язались з потерпілою та запросили її до Оболонського управління поліції, де вона надала свідчення щодо обставин події. 

За вказаним фактом слідчими розслідується кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Інформацію про результати розслідування буде повідомлено згодом.

Нагадаємо, ми також повідомляли про те, що під Києвом двоє підлітків напали та побили школяра.