Яку користь може принести вам плавання?

спонсорована стаття/ реклама

Думаю ви неодноразово чули від близьких, чи натрапляли на інформацію в інтернеті, що плавання – надзвичайно корисний вид спорту. Воно підходить для людей різних вікових груп та рівня підготовки, ним рекомендують займатися навіть вагітним. То чому плавання є одним із найкращих видів фізичної активності для того, щоб бути здоровим?

Плавання – це універсальний вид спорту

Оскільки вода у 8 разів легша за повітря, то під час плавання виникає відчуття, що тіло перебуває неначе в стані невагомості, а рівень навантаження на кістки та суглоби мінімальний. Завдяки цьому відбувається рівномірне тренування всього тіла. Також плавання позитивно впливає на біологічні показники: воно збільшує силу та витривалість, тримає м’язи в тонусі. Плавання може виступати як основним видом спорту, так і додатковим, оскільки воно не передбачає надмірного навантаження для організму, а тренування не викликають перевтоми.

Під час тренування ваше тіло абсолютно не перевантажується зайвим одягом чи екіпіруванням. Все що вам потрібно це плавки чи купальник. Якщо у вас досі немає плавок, за цим посиланням ви можете ознайомитися із широким їх асортиментом: https://sportano.ua/plavannja/plavki.

Плавання – один із ключових видів спорту для будь-кого

Коли у батьків народжується дитина та досягає 5-6 річного віку, багато відповідальних батьків задумуються, на який гурток чи спортивну секцію її варто записати. Для хлопчика часто обирають футбол чи боротьбу, для дівчинки – танці чи спів. Однак плавання є тим видом спорту, який ідеально підійде для дітей обох статей.

По-перше, уміння плавати – життєво необхідне. Дитина не повинна боятися води, а проведення часу з друзями на річці чи з сім’єю на морі не повинне нести для неї загрози.

По-друге, у воді фізичне навантаження розподіляється рівномірно, це не пригнічує росту дитини, на відміну від, наприклад, важкої атлетики. Також плавання покращує поставу дитини й це неабияк важливо, адже діти швидко ростуть, а внаслідок постійного сидіння за шкільною партою хребет може деформуватися.

Плавання покращує психічне здоров’я

За результатами благодійної організації психічного здоров’я Mind, перехід від малорухливого стану до активного хоча б тричі на тиждень може знизити ризик депресії до 30%. Багато плавців відзначають, що заняття в басейні дійсно покращують їхнє ментальне здоров’я. За їхніми словами регулярне плавання допомагає їм почувати себе щасливішими та більш мотивованими до виконання складних завдань.

Плавання спалює більше калорій, ніж звичайні вправи

За статистикою, через пів години інтенсивного плавання ви спалите близько 350 калорій. Якщо ви виконуєте більш енергозатратні вправи – фристайл чи батерфляй, то спалюєте ще більше. У водному середовищі метаболізм відбувається набагато ефективніше: 30 хвилин занять у воді еквівалентні годині тренувань на чистому повітрі.

Доповнення до інших тренувань

Як вже було сказано вище, плавання є універсальним видом спорту, який може стати для вас, як основним, так і додатковим. Заняття з плавання допомагають покращити свою витривалість для тренувань з бігу та кросфіту. Також плавання ідеально підходить для відновлення організму. Воно зміцнює сполучну тканину, а саме м’язи та сухожилля, тому ним рекомендують займатися при відновленні після травм чи оперативних втручань на суглобах.

Якщо ви вирішили спробувати себе у плаванні, то не забудьте про якісні окуляри для плавання. Вони не тільки захищатимуть вас від потрапляння води в очі, а й сприятимуть у досягненні нових результатів та вершин. Переглянути широкий асортимент окулярів для плавання можна за цим посиланням: https://sportano.ua/plavannja/okuljari-ta-maski-dlja-plavannja.

спонсорована стаття/ реклама