У Києві під виглядом ремонту розбирають фундамент палацу 18 століття, – ФОТО

У київському елітному районі Печерськ під виглядом ремонту розбирають фундамент Палацу Кирила Розумовського, який був збудований у 1799 році.

Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Під виглядом реставрації на Печерську руйнують історичну будівлю

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

На вулиці Мазепи, 3в у Печерському районі Києва киплять будівельні роботи. Розбирають будівлі Інженерних служб Київської фортеці, 1853 р. Будинки є складовою фортифікаційного комплексу Микільської брами, більш відомої сьогодні за проектом реновації Арсенальної площі, – пише активіст.

Він наголошує, що цікавим є підземні склепіння. Будівля інженерних служб була побудова на мурованих фундаментах палацу останнього Гетьмана України - Кирила Розумовського. На планах вказано, що це 1803 рік.

Під виглядом реставрації на Печерську руйнують історичну будівлю

Сам палац був деревʼяним і на момент будівництва Інженерних споруд вже втратився. Звісна річ, що ніхто на таку дичину не міг дати дозволу - центральний історичний ареал, охоронна археологічна зона пам’яток і зона охорони пам’яток, - каже Перов.

Під виглядом реставрації на Печерську руйнують історичну будівлю

Також активіст зазначає, що, скоріш за все, ТОВ "Собі" отримало дозвіл на проведення капітального ремонту (СС1), в межах якого нині зносить будівлі, розбирає фундаменти і вже розпочало нове будівництво.

Пізніше активіст Перов повідомив, що на місце будівництва прибула поліції та зупинила ремонтні роботи. Активісти, які виступили проти руйнування історичного фундаменту, написали заяву у правоохоронні органи.

Також ми повідомляли, що Київрада передала під забудову землі під двома історичними будівлями – колишньою ткацькою фабрикою та садибою Уляни Богданович на вулиці Малевича.