Де у Києві поїсти смачних вареників: ТОП-10 закладів столиці

Вареники – це одна з головних та найситніших страв національної кухні, яку багато українців обожнюють ще з давнини. Раніше їх традиційно готували на різні свята, але зараз вони стали частиною повсякденного раціону. Хоч вареники дуже прості та популярні, далеко не в кожному закладі Києва їх можна спробувати.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку закладів столиці, де ви зможете скуштувати смачні та з різною начинкою вареники.

Перший заклад в нашій добірці, де готують смачні вареники – "SHO". В цьому ресторані пропонують дев’ять видів вареників: з мясом, з потрохами, з картоплею, з капустою, з сиром та зеленню, з вишнею, та з солодким сиром. Найнезвичайніші та цікаві вареники готують тут з кроликом. До столу подають один вареник вагою майже 200 грамів.

Ціни: вартість вареників від 210 до 260 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00.

Адреса:вулиця Мечникова, 18А.

Наступний заклад, в якому ви можете скуштувати смачні варенички – "Varenyk Time". Заклад з handmade варениками, у яких ніжне тонке тісто та багато начинки. В асортименті вареники з цільнозернового борошна, з безглютенового борошна та традиційні вареники з борошна вищого ґатунку.

Рецептура продукції – це авторська розробка власниці бренду Марини Грузєвої. Фірмові вареники з маком у "Varenyk Time" не містять цукру та продуктів тваринного походження. Підходить для веганів та тих, хто слідкує за фігурою.

Ціни:

  • вареники з вишнею – 284 грн;
  • вареники 4 сири – 353 грн;
  • вареники з сьомгою – 405 грн;
  • вареники з маком – 284 грн;
  • вареники з картоплею – 260 грн.

Графік роботи: Пн-Пт з 09:00 до 19:00, Сб, Нд – вихідний.

Адреса: вул. Васильківська, 23-а.

Відвідати різноманітних вареників ви можете в закладі "Остання Барикада". Тут пропонують два види вареників - із заварного тіста та парові. Заварні вареники є з капустою, з картоплею та гусячою печінкою, з м’ясом козеняти, та з вишнею.

Ціни:

  • вареники з судаком та копченим салом – 189 грн;
  • креплики з сулугуні та бринзою – 129 грн;
  • креплики з м'ясом козеняти – 149 грн;
  • вареники з картоплею та печінкою індички – 119 грн;
  • вареники з вишнею – 129 грн.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.

Адреса: Майдан незалежності, 1.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, столичного регіону та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

У ресторації "Petrus-ь" представлений великий асортимент вареників ручного ліплення із тонкого тіста з овочевими, м’ясними, ягідними та солодкими начинками. Власники переконують, що у них найбільший вибір вареників в столиці – загалом 13 видів цієї страви. Нею можна посмакувати у ресторані, а також придбати в замороженому вигляді додому.

Ціни:

  • вареники з капустою – 135 грн;
  • вареники з картоплею та шкварками – 165 грн;
  • вареники з маком – 135 грн;
  • вареники з кролика – 210 грн;
  • вареники з бринзою – 165 грн;
  • вареники з вишнею – 160 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вул. Еспланадна, 28.

Головна київська ресторація "За двома зайцями" має шалену популярність серед киян та гостей міста. Розташована в самому серці історичної частини Києва, біля підніжжя Андріївської церкви. З 2000 року ресторан "За двома зайцями" представляє київську кухню на гастрономічній карті. Це поєднання традиційних страв української, єврейської, болгарської, молдавської кухонь, що залишили свій слід у столиці.

В меню пропонують вареники з незвичайними назвами, зокрема, – "Вареники з вишнею та киселем", "Вареники з судаком на вершково-ікорному соусі", "Вареники з качкою на жолудевому соусі", "Вареники з язиком на грибному соусі" та "Вареники з філе прирученного зайця".

Ціни:

  • вареники з філе прирученого зайця – 240 грн;
  • вареники з вишнею та кисілем – 240 грн
  • вареники з судаком на вершково-ікорному соусі – 240 грн;
  • вареники з сиром та маком на смородиновому соусі – 240 грн.

Графік роботи: щодня 11:00 до 22:00.

Адреса: Андріївський спуск, 34.

Ресторан української кухні та артпростір "BARVY" знайомить відвідувачів з традиційними українськими стравами і надихає. Вареники в ресторані – це окремий вид мистецтва: від вишуканої подачі до незабутнього смаку.

Ціни:

  • вареники з вишнею – 190 грн;
  • гетьманські трикутні вареники з зайцем – 215 грн;
  • смажені вареники з м'ясом ягняти та пікантним соусом – 250 грн;
  • вареники BARVY з щукою та ніжним вершковим сиром – 265 грн.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 12:00.

Адреса: Мечникова, 3.

"Балувана Галя" – це кафе з класичною українською кухнею в сучасній подачі. Тут можна спробувати вареники власного виробництва з картоплею, з копченою куркою та фірмові – з горохом й беконом, з телятиною й білими грибами. Також вироби можна придбати з собою безпосередньо у закладі або оформити кур'єрську доставку додому.

Ціни:

  • вареники з картоплею, грибами та шкварками – 154 грн;
  • шпинатні вареники з куркою та сиром сулугуні – 160 грн;
  • фірмові вареники з сиром сулугуні, помідором та зеленю – 164 грн;
  • вареники з вишнею в киселі – 156 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вул. Мечникова, 16; вул. Антоновича, 50.

Фірмові вареники у "Prynada Ukrainian Cafe" готуються вручну. Хоч вони й різні за кольором, у рецепті тіста немає штучних домішок і барвників. Наприклад, вареникам з кроликом особливого кольору надає морквяний фреш. Начинка складається, звісно, з кролика, цибулі, вершкового масла, трошки курки, для більшої соковитості, насіння льону та спеції для ароматності. Вареники подають у соусі з вершків та часнику, або в’ялених томатів та базиліку.

Ціни:

  • вареники з капустою та грибами – 155 грн;
  • вареники з картоплею, грибами та шкварками – 155 грн;
  • сет вареничків з м’ясом – 265 грн;
  • вареники з вишнею – 195 грн.

Графік роботи: щодня з 12:30 до 22:30.

Адреса: просп. Героїв Сталінграда, 24.

Відьма-бар "Лиса Гора" має в своєму меню три види чарівних вареників. І всі вони мають свій колір. "Мавчині вареники" – зеленого кольору, із шпинатом та лососем, "Шаманські вареники" – чорного кольору, з чорнилами каракатиці та рік оттою, "Дракончині вареники" – червоного кольору, з яловичиною та овочами. Всі вареники – дуже оригінальні та однозначно варті того, щоб їх скуштувати.

Ціни: всі вареники коштують 250 грн.

Графік роботи: Пн – Пт з 16:00 до 22:00, Сб, Нд з 15:00 до 22:00.

Адреса: вул. Бульварно-Кудрявська, 9-А.

І останній заклад в нашій добірці, де ви зможете спробувати смачні вареники – "Хуторець на Дніпрі". Ресторан протягом багатьох років славиться своєю українською кухнею, тож меню налічує 6 видів вареників плюс фірмову страву.

Ціни:

  • вареники з картоплею в грибному соусі – 295 грн;
  • вареники з м’ясом – 335 грн;
  • вареники з окунем, ікрою форелі та мусом з пастернаку – 395 грн;
  • вареники з м’ясом зайця в карпатських травах – 365 грн;
  • вареники з капустою та цибулею-порей – 255 грн;
  • вареники з вишнею та солодким сметанковим соусом – 275 грн.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 23:00.

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 10-А.

Також ми розповідали про ТОП-11 закладів Києва, де готують найсмачніше м’ясо.