На війні за Україну загинув чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу з Київщини, – ФОТО

На фронті, захищаючи Україну, загинув чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу, рекордсмен Книги рекордів України 32-річний Олександр Білоконь. Він був родом із Білої Церкви Київської області. У 2017 році, захисник в центрі Одеси встановив видатний рекорд України.

Про гірку втрату повідомив почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль.

На війні загинув спортсмен із Київщини Олександр Білоконь

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київської області та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

На війні з російськими фашистами загинув Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен Книги рекордів України. Олександр був одним з найсильніших людей України. Ще у 2017 році в центрі Одеси він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. У 2020 році Олександр Білоконь здобув звання майстра спорту по богатирським іграм. Вічна памʼять, вічна слава Герою. Щирі співчуття рідним та близьким. Царство Небесне, – написав Вадим Кісіль.

На війні загинув спортсмен із Київщини Олександр Білоконь

Уродженець Білої Церкви Олександр Білоконь у 2017 році в Одесі встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, який був заповнений людьми. Тоді Олександр працював у цирку "Кобзов" та був інвалідом третьої групи. Чоловікові вдалося зрушити з місця і протягнути на 47 см тягач, вагою в 15,7 тонн. Більше 13 з яких заважила вантажівка, іншу вагу склали люди.

В 2021 році в Білій Церкві пройшов фінал Першої ліги стронгменів, де сім найсильніших чоловіків з усієї України боролись у вирішальному змаганні сезону. Саме Олександр тоді встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

На війні загинув спортсмен із Київщини Олександр Білоконь

Нагадаємо, ми повідомляли раніше, що внаслідок обстрілу Києва постраждав спортивний комплекс компанії-перевізника "Укрзалізниця". Там же знаходиться база та стадіон футбольного клубу Другої ліги "Локомотив". На жаль, один з постраждалих, колишній спортсмен та пауерліфтер Михайло Донський, помер в лікарні.