В Україні зафіксовані випадки нового штаму коронавірусу "Дженні": що відомо

У січні в Україні зафіксували вже 9 випадків захворювання новим штамом коронавірусної інфекції під назвою “Дженні”.

Три випадки захворювання виявили у Сумській області, по два випадки у Волинській та Черкаській областях, а також по одному у Рівненській та Запорізькій областях.

Про це повідомляє МОЗ.

"Вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді — тобто швидше вражає ослаблений імунітет, тож захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення", — повідомив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Зазначається, що з 9 хворих віком 27- 73 роки лише двоє були щеплені від ковіду. Хворі мають середній або легкий перебіг хвороби. Одну людину госпіталізували. Медики додають, що існуючі вакцини діють і на новий штам.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.