Треш у столичній школі: у відремонтованому укритті під час тривоги стеля рухнула на дітей, - ВІДЕО

У столиці під час повітряної тривоги в укритті однієї зі шкіл обвалилася стеля. В цей час там перебували учні. На щастя, внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

Причиною обвалу став прорив труби, а саме зірвало вентиль батареї опалення.

"Стеля в даному укритті типу "армстронг" - з легкими плитами, які швидко увібрали в себе воду та набрякли. Внаслідок значного збільшення ваги за рахунок води, обвалився сегмент підвісної стелі", - прокоментував ситацію начальник КОВА Сергій Попко.

Школа була збудована у 1981 році. Нещодавно в укритті зробили ремонт.

“Ми були в цьому укритті зовсім нещодавно одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду. Як бачимо до безпеки треба підходити значно ретельніше”, - повідомив Ткаченко.

Сергій Попко додав, що до понеділка проблеми зі стелею мають усунути. 

"На даний час проводиться обстеження і підготовка укриття до ремонтних робіт. Підрядна організація зобовʼязується до ранку понеділка усунути наслідки аварії. Роботи проведуть за позабюджетні кошти", - написав він в телеграм-каналі.

Він зазначив, що ніхто не застрахований від позаштатних ситуацій, та будуть докладені зусилля, щоб інцидент в майбутньому не повторився.

Раніше ми писали про те, що у Києві дітей не пустили до укриття під час тривоги через собаку: розпочато розслідування.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.