В КМДА розповіли, чи є інші проблемні ділянки в київському метро

Просочування води в київському метрополітені - це нормальна ситуація, передбачені гідрозатвори, які запобігають потраплянню води на станції.

Про це заявив голова департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв'ю NV.

Він пояснив, що метро проходить у підземних тунелях, дє постійно є проблеми з ґрунтовими водами через дощі та перезволоження ґрунту. Водночас в тунелях є дренажні водовідвідні колодязі, водовідвідні лотки і викачувальні станції.

"Це звичайний режим роботи метрополітену, це передбачає, що є таке підтоплення. У випадку настання таких надзвичайних подій в метрополітені передбачені гідрозатвори, двері, які передбачають герметичність і не дають можливість воді потрапити вздовж по лінії тунелю чи на інші станції", - запевнив Кандибор.

Він додав, що це передбачено нормами будівництва не тільки в Україні, а і в Європі.

"Чи є такі в нас проблемні ділянки? Є в нас різні ділянки, десь водичка просочується. Є ділянки, де планово ми вже напрацьовуємо проєктні роботи над тим, щоб це ліквідовувати зовні", - заявив Кандибор.

Він наголосив, що всі лінії київського метрополітену експлуатуються.

"Може, є проблема на лінії, яка йде на Оболонь, там є певна ділянка", - додав Кандибор.

Нагадаємо, раніше сьогодні поліція прийшла з обшуками до "Київського метрополітеу" і підрозділів КМДА.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте також підписуватись.