Підтоплення метро: закриті станції будуть використовувати як укриття

Закриті станції та вестибюлі синьої лінії столичного метро будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

Як повідомив Урядовий портал, таке рішення було прийнято вчора, 9 грудня, на позачерговому засіданну Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Київський міський голова Віталій Кличко на засіданні доповів, що ще в листопаді по першій колії перегону між станціями "Деміївська" і "Либідська" з'явились значні течі та утворились тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи.

За його словами, немає загрози підтоплення самих станцій, оскільки ґрунтові води розташовані нижче. Це дозволить станціям працювати як укриття під час повітряної тривоги.

На засіданні комісії підприємству "Київський метрополітен" доручили невідкладно провести необхідні обстеження, встановити причини цієї аварії та зробити ремонт.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Києві хочуть запустити човниковий рух між станціями метро "Деміївська" і «"Теремки".

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі.