У Києві розчищають русло річки Либідь, - ФОТО

В Києві закінчується розчистка русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської.

Про це повідомив Офіційний портал Києва.

"Роботи з розчистки будуть закінчені вже найближчими днями. Це дозволить мінімізувати ризик підтоплень, що часто виникають тут внаслідок ускладнення стоку води. Наступним кроком, до якого ми перейдемо після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки. Йдеться про звільнення її з бетонних коробів там, де це можливо, та створення сприятливих умов для відпочинку киян на базі водойми", – зазначив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Розчищення річки Либідь

За словами директора департаменту захисту довкілля КМДА Олександра Возного, КП "Плесо" розпочало розчистку Либіді в липні цього року після відповідного рішення столичної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. "Особливістю проведення робіт на підземній ділянці річки є пряма залежність від погодних умов. Опади перетворюють русло в бурхливий потік, що сильно ускладнює і уповільнює проведення робіт. Водночас працівники комунального підприємства робили все від них залежне, щоб закінчити проєкт вчасно. Принагідно звертаємося до всіх киян із проханням відповідально ставитися до наших водних об’єктів і не засмічувати їх", - сказав Возний.

За інформацією КП "Плесо", з початку робіт із підземної ділянки було видалено майже 2,9 тис. куб. м сміття, включно із замуленим ґрунтом, гілками дерев і великою кількістю побутових предметів. Щоб зайти в підземну частину, воду з річища довелося повернути на променаду й огородити дамбою з мішків та піску.

Розчищення річки Либідь
Розчищення річки Либідь

Річка Либідь бере початок із джерела поблизу залізничної станції "Київ-Волинський", впадає у Дніпро поблизу Корчуватого. Маючи довжину понад 16 км, річка майже впродовж усього свого русла закріплена бетонним коробом, а на окремих ділянках взята в колектори. Біля підніжжя Лисої гори перед перетином річки Столичного шосе знаходиться єдина ділянка з природним руслом довжиною 380 м.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Київщині створять індустріальний парк та побудують нові очисні споруди.

Ще більше новин Києва, столичного регіону та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Також не забувайте підписуватись.