Більше року чекала нове серце: у Києві вдало провели операцію з трансплантації 12-річній дівчинці, - ВІДЕО

В Інституті серця МОЗ України провели 28-му трансплантацію серця. Нове серце пересадили дванадцятирічній дівчинці, яка чекала на операцію більше року.

Про це повідомляє Інститут серця МОЗ України.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Рік тому в дівчинки діагностували кардіоміопатію, тому врятувати її могла лише трансплантація. Відомо, що донором став 38-річний чоловік, якому лікарі констатували смерть мозку, а рідні дали дозвіл на пересадку його органів.

Дякуємо родині донора за це надважке й надважливе водночас рішення. Сьогодні ми врятували ще одну дитину завдяки вам, - зазначили лікарі.

В Інституті серця розповіли, що попереду в пацієнтки дуже відповідальні місяці реабілітації за постійної підтримки та нагляду лікарів.

Раніше ми писали, що у Києві для немовляті з синдромом Гурлера провели трансплантацію кісткового мозку, де донором був 26-річний чоловік з США.

Крім того, розповідали про те, що в ніч на 10 липня в столичному Інституті серця 6-річній дівчинці трансплантували серце. Така операція була проведена вперше в Україна.

Новини компаній
15:00, Вчора